انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی-دانشگاه محقق اردبیلی

در راستای فعالیت های علمی در زمینه جغرافیا و برنامه ریزی

انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی-دانشگاه محقق اردبیلی

در راستای فعالیت های علمی در زمینه جغرافیا و برنامه ریزی

انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی-دانشگاه محقق اردبیلی

وبلاگ حاضر مربوط به انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه محقق می باشد - انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی برای اولین بار در سال تحصیلی 95-1394 شروع به فعالیت نموده و عمده فعالیت آن در زمینه علمی مربوط به جغرافیا و برنامه ریزی، اطلاع رسانی و ... خواهد بود .امیدواریم در این راه همه دوستان ما را یاری کنند.
لینک کانال تلگرام انجمن: https://telegram.me/gplanninguma

سفره آسمانی سنتی حضرت رقیه(س) در دانشکده ادبیات

چهارشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۰ ب.ظ

سفره آسمانی سنتی حضرت رقیه(س) به همت انجمن علمی دانشجویان  تاریخ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی برپا شد.

AWT IMAGE

به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، دکتر حبیب ابراهیم پور رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه با اشاره به نقش چنین برنامه هایی در احیای فرهنگ و آداب کهن تصریح کرد: برگزاری این برنامه ها در احیای سنت های آذربایجان نقش مؤثری دارند.

وی با بیان اینکه در فرهنگ آذربایجان، آداب دینی و مذهبی جایگاه ویژه ای دارند، اضافه کرد: آئین های مذهبی ریشه در هویت تاریخی و دینی دارد و باید برای حفظ این آئین ها برنامه ریزی کرد.

ابراهیم پور افزود: دانشکده ادبیات و علوم انسانی از برنامه های انجمن های علمی حمایت کرده و انتظار می رود تمامی انجمن های علمی برنامه هایی را در راستای اهداف خود تدوین و اجرا کنند.

دکتر سجاد حسینی معاون پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با بیان اینکه سفره در فرهنگ آذربایجان جایگاه ویژه و مقدسی دارد، گفت: نحوه سفره چینی و نحوه نشستن اعضای خانواده بر سر سفره از آداب خاصی پیروی می کند.

وی با اشاره به انواع سفره در فرهنگ آذربایجان ادامه داد: بخشی از سفره ها، جنسیتی بوده و جنس خاصی در آن سفره ها حضور می یابند، بخشی از سفره ها مخصوص سنین خاص و بخشی دیگر، سفره های مذهبی هستند.

حسینی با بیان اینکه دو سفره مذهبی جایگاه ویژه ای دارد، افزود: یکی سفره مخصوص حضرت ابوالفضل(ع) است که در فرهنگ آذربایجان سفره این حضرت به دلیل وضعیت مالی مناسب حضرت، پر بوده و معمولا سفره حضرت ابوالفضل نهار یا شام است.

معاون پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی گفت: سفره دیگر، سفره حضرت رقیه(س) است که سفره پری نبوده و معمولا این سفره به صورت عصرانه برپا می شود.

وی اضافه کرد: سفره حضرت رقیه با سوزاندن خار شروع می شود و با شستن دست با گلاب پایان می یابد.

AWT IMAGE

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۰۸
انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی